Holstebro – Danmarks ældste handelsby

Byen ligger ved Storå’en og er en betydelig handels by med et net af gågader, heriblandt Danmarks ældste permanente gågade. Byen blev i 2006 kåret som Danmarks bedste og flotteste handels by, et titel de beholdte til 2014. Handel har også historisk set præget byens erhvervs struktur gennem mange år.  Holstebro er især kendt for at være en kulturby, med et gadebilledet præget af moderne skulpturer og kunstværker.

 

Holstebro og kultur
Holstebro er kendt for sine kunstværker og kulturelle oplevelser. Denne kunst er en stor del af gadebilledet, og det mest kendte skulptur er Alverto Giacomettis figur “Kvinde på kærre”, også kaldet “Maren o æ woun”. Maren står foran Det Gamle Rådhus, og tiltrækker hvert år mange turister. Sct. Jørgen og Dragen er et andet af byens mange vartegn. Kunstværket med springvand kan findes på Store Torv for enden af gågaden. I byens hyggelige gågader finder man desuden mere end 200 special forretninger, med et bredt sortiment af forskellige mærker.

 

Seværdigheder og aktiviteter
Holstebro kommune er har meget at tilbyde både par og familier. Her finder man både Hav og fjord, kultur og natur samt levende byer at gå på oplevelse i. Både i Holstebro og det nærliggende område finder man forskellige museer, der fortæller historier og viser flot kunst.

Ønsker man en mere aktiv ferie er der rigeligt af: fiskeri, surfing på hav og fjord, sejlæsport, golf og meget meget mere. Der er rigtig mange muligheder for at sammensætte en ferie med både indhold og afslapning.

 

Holstebro er helt bestemt et besøg værd.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dm-online.dk/danmarkekspeditionen.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *